Tiima ry:n syyskokous venyi liki nelituntiseksi, hallitustoiminta kiinnosti.

Tiima ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin eilen illalla Oulun yliopistolla. Syyskokous valitsi Tiiman puheenjohtajaksi vuodelle 2015 neljännen vuosikurssin historian opiskelijan Joakim Tervosen, joka voitti toisella äänestyskierroksella toisen vuoden aate- ja oppihistorian opiskelijan Elina Honkasen äänin 26–18. Kuluvalla kaudella Tervonen on toiminut Tiiman fuksivastaavana ja Honkanen sosiaalipoliittisena vastaavana.

Ensimmäisellä äänestyskierroksella puheenjohtajaehdokkaita oli peräti viisi: Tervosen ja Honkasen lisäksi neljännen vuoden opiskelija Ilkka Peuna, toisen vuoden opiskelija Miia Seppänen sekä ensimmäisen vuoden opiskelija Aleksi Pannula. Tervonen ja Honkanen kuitenkin erottuivat äänimäärineen selvästi jo ensimmäisellä kierroksella, kun kolme muuta ehdokasta eivät yhteensäkään yltäneet heidän äänimääriinsä. Puheenjohtajaehdokkaiden määrä sinänsä hämmästytti kokousväkeä, eivätkä ainejärjestön vanhemmat jäsenet muistaneet sen olleen aiemmin näin suuri.

10818747_751061564960353_2143206106_n.jp 

Puheenjohtajaehdokkaat tentissä. Vasemmalta Aleksi Pannula, Miia Seppänen, Elina Honkanen, Joakim Tervonen ja Ilkka Peuna. Kuvan vasemmassa reunassa väistyvä puheenjohtaja Miika Tapaninen.

Äänestystä äänestyksen perään

Myös varapuheenjohtajan paikalle on tunkua, kun paikalle pyrki neljä ehdokasta. Honkasen, Peunan ja Seppäsen lisäksi kisaan lähti nyt mukaan myös toisen vuosikurssin opiskelija Kimmo Mäkelä. Valituksi tuli ylivoimaisella enemmistöllä (28) Honkanen. Sihteeriksi valittiin Seppänen, joka voitti äänestyksessä ensimmäisen vuoden opiskelijan Noora Alatainion äänin 24–16. Talousvastaavana jatkaa edellisessä hallituskokoonpanoon mukaan tullut kolmannen vuosikurssin opiskelija Anton Kurttila, joka hauskuutti kokousväkeä sanavalinnoillaan.

Niin ikään hallituksen muista jäsenistä sekä toimihenkilöistä jouduttiin äänestämään. Hallitusjäseniksi valittiin lopulta Alatainio, Peuna, Taneli Sihvonen toiselta vuosikurssilta ja Niina Korkiasaari kolmannelta vuosikurssilta. Varajäseniksi valittiin Tuomas Timonen ensimmäiseltä vuosikurssilta sekä Marika Meriläinen kolmannelta vuosikurssilta. Toimihenkilöiden joukkoon pääsi äänestyksessä läpi kolme ensimmäisen vuosikurssin opiskelijaa: Jenni Perälä, Aleksi Oja sekä Pannula. Toimihenkilöiksi valittiin lisäksi toiselta vuosikurssilta Mäkelä sekä Praavdan päätoimittaja Lauri Moilanen sekä väistyvä puheenjohtaja Miika Tapaninen, joka valittiin myös sidosryhmävastaavaksi.

Ainejärjestön edustajiksi Humanistiseen kiltaan valittiin kolmannen vuosikurssin Pekka Rihko sekä Moilanen.

Koska hallituspaikoille ja toimihenkilöiksi oli paljon tunkua, jouduttiin suljettuun lippuäänestykseen turvautumaan moneen kertaan. Kun ehdokkaita oli paljon, otti myös ääntenlaskenta oman aikansa. Syyskokous venyi siinä määrin pitkäksi, että puheenjohtaja Tapaninen ilmoitti ennen iltayhdeksää kokouksen jatkuvan Humus-kuppilassa, kun tilavaraus oli umpeutumassa. Kokouksen venymisestä huolimatta suurin osa kokousväestä istui paikalla loppuun asti äänestämässä.

Vuosijuhla näkyy jo suunnittelussa

Sekä tulevan vuoden toimintasuunnitelmassa että talousarviossa on jo otettu huomioon vuonna 2016 lähestyvät Tiiman vuosijuhlat. Tiima ei ole voittoa tavoitteleva järjestö, mutta Tapaninen totesi sen joutuvan nyt tekemään voittoa vuosijuhlien rahoittamiseksi. Rahaa tulee alkavalla kaudella jäämään yli, ja tämä summa tuleekin jättää talousvastaava Kurttilan sanojen mukaan hattuun. Vuosijuhlien organisointiin vedoten syyskokous päätyi valitsemaan kuusi toimihenkilöä aluksi suunniteltujen neljän sijaan.

Vuosijuhlat näkyivät myös syyskokoukselle tuoduissa aloitteissa. Syyskokous päätti vuosijuhliin liittyen perustaa toimikunnat selvittämään mahdollisuutta laatia Tiiman juhlavuosihistoriikki sekä ainejärjestönauha. Lisäksi esitettiin jälleen tarvetta tutkia edellytyksiä Tiiman sukupuolineutraalin mieskalenterin toimittamiseksi. Ajatus kalenterista on pulpahdellut pinnalle aina aika ajoin, ja syyskokous päätyi äänestämään edellisvuoden tapaan toimikunnan perustamisen puolesta asian tiimoilta. Sosiaalisessa mediassa esiin noussut ajatus haarniskan hankkimiseksi äänestettiin puolestaan kumoon.

10822495_751061561627020_578462302_n.jpg 

Väsymys alkoi jo painaa, mutta se ei juuri äänestysintoa laskenut. Syyskokous istui viimeisen tunnin Humus-kuppilassa.

- Samu Korhonen