Ah, Tiiman vuosijuhlat. Kunniakas ainejärjestömme on saavuttanut komeat 50 vuotta. Tiiman vuosijuhlat järjestettiin 19.3.2016 Peuhun kartanolla. 

Paikalle saapui lukuisia arvovieraita, joista mainittakoon Tytti Isohookana-Asunmaa, Markku Mäkivouti ja Reija Satokangas. Juhlat aloitettiin vierasväen tervehdyksillä, joita vastaanottamassa oli Tiiman hallitus. Monet vieraat pitivät kauniita puheita ja toivat mukanaan lahjoja, jotka lämmittivät niin kirjoittajan kuin muidenkin hallituksen jäsenten sydämiä. Laseja nosteltiin Tiiman kunniaksi useammin kuin vain kerran. 

altAgOz82lQ-JKnlcnU_AbTWba4ZZzTUUA8veCt0 

Itse pöytäjuhlissa oli tarjolla monenlaista syötävää. Pitopalvelu Oskarin kellari oli loihtinut vierasväelle erinomaisen menun. Huhutaanpa viinatarjoilunkin toimineen oivallisesti. Pöytäjuhlissa kuultiin niin puheita kuin lauluakin, vaikka kaikki tiimalaiset eivät tunnetusti ole häävejä laulajia. Puhujina oli Tiiman nykyinen puheenjohtaja Ilkka Peuna ja Tiiman perustajajäsen Tytti Isohookana-Asunmaa, joka ansiokkaasti kertoi Tiiman varhaisista vuosista. Tämän lisäksi puheenvuoron piti Tiiman entinen puheenjohtaja Joakim Tervonen, joka osoitti sanansa naiselle. Emme myöskään unhoita Maija Kallisen puhetta henkilökunnan puolesta. Vapaassa sanassakin kuultiin niin ikään hyviä kommentteja.  Ruuan jälkeen yhtye sai juhlaväen tanssijalat vipattamaan.

altAojzd8vlAEk9C65T5DLRSTUMmxCpZR7OnStJU 

Pöytäjuhlan päättyessä juhlaväki siirtyi busseihin, joilla matkattiin Oulun teekkaritalolle. Siellä juhlat saivat jatkua aamukuuteen saakka. Tarjolla oli janoisille kurkunkostuketta ja tanssijoille lisää musiikkia. Saunojia varten olivat kiukaat kuumina. Illan ainoa harmillinen tapaus oli se, kun röyhkeät rosvot anastivat luvatta Tiiman perinteisen lipun. Lippu on tätä kirjoittaessani vielä teillä tietämättömillä, mutta jos hyvin käy, saadaan se vielä takaisin!

Kaikkiaan vuosijuhlat olivat yksinkertaisesti loisteliaat.

Tuomas Timonen,                    Kimmo Mäkelä,

Tiiman varapuheenjohtaja      Vuosijuhlavastaava

Kuvat: Milla Luokkala